Eilinen Fb päivitys:
Tänään koti-äidin niksi-nurkkauksessa: Kuinka saada koti tuoksumaan kanelilta ja kukkasilta ilman että leivot taikka polttelet tuoksukynttilöitä saatika saat kämppää siivottua. Jätä kanelipurkki pöydän reunalle ja odota että taapero käy sen kaatamassa nurin lattialle. Alota imurointi keittiöstä ja etene olohuonetta kohti jolloin imuroitu kaneli alkaa tuoksua koko kämpässä. Seuraavaksi imuroi kylpyhuoneen lattialle levitetyt pesupulverit jotka on ilmestyny sinne kuin tyhjästä sillä aikaa kun olit imuroimassa sitä samperin keittiötä. Nyt imuri alkaa levittää ilmaan mukavan kanelin ja kukkaispulverin tunkkasta hajua. Palaat homman jälkeen keittiöön jossa huomaat että roskapussista on pengottu suodatinpussi ja porot on levitelty ympäriinsä. On aika luovuttaa. Mitä tästä opimme: Älä siivoo, tulee vaa entistä enemmä sotkua.

Tuollaista siis eilen. Pelottaa aina koska tänne pamahtaa yllätysvieraita. Koko ajan sitä olevinaa siivoo mutta mitään ei kuitenkaa saa aikaseks.

Tänään alko aamu kiikuttamalla poika suoraan sängystä suihkuun. Syy: Petivaatteet sekä poika aiivan märkänä. Vaippa ei ilmeisesti kestä ton jätkän kahden litran rakkoa.
Suihkun jälkeen pesukone täyteen peittoja ja lakanoita. Niitä saaki pestä ja kuivatella sitte koko päivän. Just edellisenä yönä kävin kiikuttamassa partsilla karanteenissa olleen pinnasängyn patjan roskakatokseen.
Tai no ei tuo mini meen sänky mikää pinnasänky ole vaan matkasänky. Jätkä sai sen sängyn palasiks jo ennenku osas kävellä. Potki ja riehu unissaa niin paljo että pultit löysty ja pohja petti. Lisäks tyyppi sai sen verhokapanki jollai ihmeellä irti. Sitä kun koittaa pitää hyvää huolta noist vauva ajan kamppeista jotta niistä sais joskus rahaa takaski niin ei mee aivan siten :D

Seuraavana aamutoimena on puuron keitto. Sekin täytyy jätkän mielestä olla edessä samantien kun saa silmät auki. Kiukku iskee heti jos ruoka ei tuu tarpeeks nopee. Samalla kun keitän puuroa, keitän myös kahvia, tiskaan eilisiä tiskejä sekä vahdin mitä poika touhuaa olkkarissa. Kun puuro on lopulta valmis ja jäähdytetty tuulettimen edessä edessä niin ei sitä kiinostakkaa syyä. Äitin pinnaa koetellaan lähes koko ajan. Pienen tappelun jälkee puuro saadaa syötyä. Sen jälkee tapellaan potan kanssa. Se että saa pojan istumaan siihe on jo itessään taitolaji ja seläntaputuksen arvonen suoritus. Hyvä puoli siinä on että saan istua hetken aloillani siinä vieressä ja juua kahvia :D

Yks kerta sain nauraa vedet silmissä potan vieressä kun tuli mieleen äitin kertoma juttu siskon riparilla olleesta esityksestä. Siinä ilkeä haltija piinas nukkuvaa hiipimällä vuoteen vieree ja kuiskaamalla korvaan "Sua pissattaa". Nukkuva tietysti joka kerta nous tatti otassa käymää vessassa. Sama toistu joka yö monta kertaa kunnes tyyppi päätti leikata vehkeet irti. Haltija pähkäili että mitäs jäynää nyt keksis. Eräänä iltana haltija palasi ihmis polon luokse ja kuiskasi korvaan "Sua kakattaa!".
Hoin tuota "sua pissattaa" hokemaa potalla istuvalle sällille joka repes totaalliseen taapero kikatuksee jokasella kerralla :D Oikein mukava pottahetki se.


Aamurutiinien jälkeen meillä ohjelmassa leikkinurkkausta. Välissä äiti käy koneel tsekkaa mitä maailmalle kuuluu. Hyvän sään salliessa käydää ulkona, puistossa taikka vaikka perhekahvilassa riehumassa. Päivään kuuluu myös 1-3 koneellista pyykkien pesua, kahden eri ruuan väsäämistä (meikä ei syö lihaa, poika kyllä syö). Imurointia päivästä riippuen ja hiekan määrästä jota on tuotu sisää hiekkalaatikko leikkien jälkee. Siinä Kun teet äsken mainittuja hommia niin tekemistä syntyy lisää kun ei ehdi vahtia mitä poika keskii päähä sillä aikaa esim. repiä vaatekaapista lattialle juuri viikatut vaatteet tai kurotella pöydälle vetäsee just lajitellut laskut sekasi lattialle.
Lisätään tuohon viellä päivän potta harjottelut, uusien asioiden opettelut, ihmisiin yhteden pidon sekä koitat selittää syytä sukulaisille/kavereille siitä miksi et ole kerennyt käymään kylässä.


Illan tullessa voi huokasta helpotuksesta; Hahha, me selvittii taas yhdestä päivästä : )
Iltapuuron ja kylvyn jälkeen poika käy tutimaan eli siinä 20-21 välissä. Sitten alkaaki äitin oma vapaa! Kännystä musa soimaa, napit korvii ja... LISÄÄ SIIVOUSTA! Mutta se on kivaa siivoomista :D Tanssien ja hoilaten siivous sujuu nopeemmi eikä tarvii pelätä missä poika viuhtoo sillä aikaa. Yleensä tuleeki sitte "vahingossa" valvottua kahteen asti yöllä. Oon kyl huomannu että mitä vähemmän nukkuu niin sitä pirteempi oon amulla herätessä. Jos nukun 8h niin ylös nouseminen on NIIIIIN tuskasta ja koko päivä tuntuu menevän kiukutellessa ja sängyssä maaten.



Tajusin taas oottavani perjantaita ku kuuta nousevaa ja aloin ihmettelee että MIKSI?! Jee jee perjantai tulee! Sitte kun se tulee niin mitäs sitte.. Ei se meijä päivä rytmii tai muuhunkaa mitenkää vaikuta :D Täällä sitä samaan tapaa möllötellää kotona. Huomenna on kuitenki kiva perjantai luvassa. Shoppailua ja Zumbaa siskonkaa. Saan muutaman tunnin vapaata ja pojuki pääsee hauskuuttaa mummoa : ) Kummallekki tiedossa mukava huomen.